Skip to main content
Geen categorie

Speeltoestellen helaas buiten gebruik moeten stellen.

By 13 juni 2023No Comments

Na veel wikken en wegen besloten om de speeltoestellen in mijn tuin buiten gebruik te stellen. De rechters hebben geconcludeerd dat gastouderopvang onder de WAS (Wet Attracties en Speeltoestellen) valt. De WAS wordt per 1 juli as. aangepast en alle speeltoestellen dienen per deze datum gecertificeerd te worden door een AKI (aangewezen keuringsinstelling) en er dient een actueel dossier of logboek per speeltoestel te worden bijgehouden. De brancheorganisatie is in gesprek met het ministerie of er een uitzondering gemaakt kan worden voor de gastouderopvang. Ik zit niet te wachten op boetes of niet verzekerd te zijn in geval van een incident. We zullen zien hoe het verder gaat. ­čśĺ Ik heb in elk geval de petitie getekend waarvan een link op mijn Facebook pagina staat.