Skip to main content
Geen categorie

De beste wensen voor 2022!

By 8 januari 2022No Comments

Ik wil iedereen die dit leest een mooi 2022 toe willen wensen! Afgelopen jaar is ondanks alle coronamaatregelen een goed jaar voor mijn kinderopvang geweest. Ik heb gewoon kunnen opvangen en samen met de kinderen vele mooie en gezellige momenten beleefd. Het blijft geweldig om de kinderen te zien groeien in hun ontwikkeling. Van afhankelijke baby’s tot kinderen die kunnen praten, hun eigen gang gaan en steeds meer zelf kunnen. Ze maken vriendjes en leren samenspelen. De puzzels die ze maken worden steeds moeilijker, de tekeningen gedetailleerder, de bouwwerken ingewikkelder en de spelontwikkeling gaat van manipulerend spel naar steeds complexere rollenspelen. Maar boven alles is de lach die ik dagelijks van de kinderen hoor en zie het mooiste wat er is. Heerlijk!

We hebben van 5 kinderen hun 4 jarige verjaardag gevierd wat inhield dat ik van een aantal kinderen afscheid heb moeten nemen. Gelukkig komen ze af en toe nog eens langs als ze hun broertje komen halen of brengen. En dan krijg ik altijd nog dikke knuffels. Twee andere kinderen zijn verschoven naar de naschoolse opvang en in de vakanties komen die nog hele dagen. Afgelopen jaar zijn er ook nog 3 broertjes en een zusje geboren. Drie baby’s zijn al gestart bij mij en in februari komt er nog een mopje bij. Ook andere ouders hebben mijn opvang gevonden. Inmiddels zijn die baby’s geboren en zodra ik weer plek heb,  zullen ook deze 2 baby’s instromen. Ik prijs mij gelukkig dat het allemaal zo goed gaat. Het is een gezellige club kinderen die veel plezier met elkaar hebben. Voor nu heb ik  3 kinderen van 0 jaar, 3 jongens van 2 jaar, 1 meisje van 3 jaar, 3 kinderen van 4 jaar en een grote kleindochter van 6. In totaal 11 kinderen wat later in het jaar zal uitgroeien tot 14 kinderen. Wat ben ik daar trots op.

Ik heb veel hulp van mijn man, Han, die mij assisteert na zijn werk en wanneer hij op woensdag vrij is. Hij repareert dingen die kapot gaan, heeft alle 4 de triptrapstoelen opnieuw in de verf gezet, hij leest de kinderen voor, geeft flesjes aan baby’s enz enz.  Hij helpt mij dagelijks met het opruimen, zuigen en dweilen want wat zeker niet onderschat moet worden is dat 6 kinderen per dag er flink een rommeltje van kunnen maken. De kinderen zijn gek op hem. Ook draagt onze enige thuiswonende zoon Rick, die vanwege Corona thuis moet werken, zijn steentje bij. Hij helpt waar hij kan, leest kinderen voor en stoeit met de kinderen of bouwt samen met de kinderen met duplo. Ik ben dankbaar dat mijn gezin mij helpt om de opvang draaiende te houden.

Afgelopen jaar heb ik een groot inspectiebezoek gehad van de GGD. Alles was in orde. Het inspectierapport is te vinden via een link op mijn website, op de startpagina.

Augustus was de maand waarin de kinderopvang 5 jaar bestond. Dat heb ik gelukkig kunnen vieren tussen de lockdowns door. Mijn kinderen en veel gastkinderen, vrienden, buren en familie vierden mijn feest mee. Mooi was ook dat er veel kinderen waren die ik in de kinderopvang gehad had. En vanuit Appingedam kreeg ik een mooi bloemetje toegestuurd van een gezin dat verhuisd was.

Inmiddels is de kerstboom weer opgeruimd, de kerstvakantie voorbij en gaan alle kinderen maandag weer naar school nu duidelijk is dat de scholen weer open mogen. Ik hoop op een mooi nieuw jaar en dat 2022 net als 2021 een mooi jaar voor mijn kinderopvang zal zijn met elke dag ca. 6 kinderen met een lach op hun gezicht!

Liefs van Miranda en mijn allerliefste vrijwilliger Han.