Skip to main content

Vandaag heb ik bericht gekregen dat ik na 4 maanden van voorbereiding ben bijgeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang.

Vanaf heden ben ik dus officieel geregistreerd gastouder. Per 1 augustus kan ik gaan starten met Kinderopvang Madelief Alkmaar

https://www.landelijkregisterkinderopvang.nl/pp/inzien/Oko/Vgo/GegevensOKO.jsf?selectedResultId=140334

vermelding Landelijk Register Kinderopvang 1.

Wat is het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen?

Op de website van het Landelijk Register Kinderopvang vindt u de gegevens van alle geregistreerde kinderopvangvoorzieningen en peuterspeelzalen in Nederland. Deze voorzieningen worden pas in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen geregistreerd na een inspectie door de GGD en een positieve beschikking van de gemeente. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor toezicht op en handhaving van de kwaliteit van de geregistreerde kinderopvangvoorzieningen en peuterspeelzalen. Het toezicht is toegewezen aan de GGD als gemeentelijke gezondheidsdienst.

Iedere kinderopvangvoorziening (dit is een kinderdagverblijf, een organisatie voor buitenschoolse opvang, een gastouderbureau of een gastouder) in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen heeft een uniek registratienummer. Dit nummer moet door ouders aan de Belastingdienst worden doorgegeven bij het aanvragen van een kinderopvangtoeslag. Ouders kunnen alleen in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag als ze gebruik maken van een kinderopvangvoorziening die in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen staat.

NB: De peuterspeelzalen in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen hebben géén registratienummer. Gebruik van een peuterspeelzaal geeft nooit recht op een kinderopvangtoeslag. Een registratienummer (bedoeld voor het aanvragen van een toeslag) is bij peuterspeelzalen dan ook overbodig.