Skip to main content
Nieuws

Voorjaar 2021 een update.

By 29 april 2021No Comments

Het is al een tijd geleden dat ik een nieuwsbericht geschreven heb. Het werd wel weer eens tijd voor een update ;). Op de facebookpagina van Kinderopvang Madelief houd ik de dagelijkse gang van zaken bij. Voor de foto’s van de kinderen die ik daar plaats heb ik van de ouders toestemming gekregen. Op dit moment heb ik 9 kinderen in de opvang. De leeftijden zitten tussen de 1 en 5 jaar. Het zijn 5 jongens en 4 meisjes. In de kinderopvang zijn veel regels. Eén van de regels is dat ik rekening moet houden met leeftijden en aantallen. Zo mag ik niet meer dan 2 kinderen van 0 jaar, max. 4 kinderen van 0 en 1 jaar, niet meer dan 5 kinderen onder de 4 en max 6 kinderen tegelijkertijd. Dat levert nog wel eens wat gepuzzel op als ik een aanvraag voor een baby krijg wanneer de moeder pas zwanger is. Ik reken uit wat de leeftijden van de kinderen tegen die tijd  zijn en kijk of ik de baby dan een plaats kan bieden. Op dit moment zit ik redelijk vol en dan komen er ook nog eens een aantal babybroertjes en -zusjes aan. Daarentegen worden er dit jaar ook nog 3 kinderen 4 jaar en zij zullen dan naar school gaan. Mocht u een plek voor uw kind zoeken dan kunt u contact met mij opnemen en kan ik bekijken of ik misschien toch een plek kan bieden.

Op maandag en vrijdag haal ik een meisje op van basisschool de Cocon. De andere kinderen gaan mee in de vierlingwagen. Die wagen nemen we ook mee als we de honden Joep en Mitch gaan uitlaten of als we wandelen naar een speeltuintje of naar het Geestmerloo gaan. In de tuin is genoeg ruimte om te spelen en dat is fijn als het mooi weer is, want met veel jonge kinderen zitten we vaak aan huis vast omdat er een kind gaat slapen. De kinderen slapen alleen in een kamer, ik heb boven 4 slaapplaatsen. De kinderen spelen buiten met loopauto’s en fietsjes, ze glijden van de glijbaan of zitten op de schommel. Voor de kleinere kinderen heb ik een babyschommel. Verder spelen ze onder de veranda of in de zandbak. Regelmatig zal je vanuit de tuin bellen zien opstijgen die de kinderen hebben geblazen. Bij mooi weer komt de waterbak tevoorschijn en het is altijd even puzzelen wie de fontein aan mag zetten. In huis vermaken de kinderen zich ook prima. Er is veel speelgoed in huis voor de verschillende leeftijden en ontwikkelingsniveaus. Ik probeer ze vaak uit te dagen om iets te kiezen uit de zone van naaste ontwikkeling. Maar niets moet. De kinderen moeten zich veilig voelen en kunnen spelen met het speelgoed dat ze zelf willen.

Onlangs is er weer een jaarlijkse risicoinventarisatie in de opvang uitgevoerd door Gastouderbureau Berend Botje en dat was weer in orde.

Dit jaar vier ik mijn 5 jarig bestaan. Ik hoop dat de hele situatie rond het Coronavirus toestaat dat we het in augustus kunnen vieren. Wat 5 jaar geleden begon als een droom is een werkelijkheid geworden waar ik dagelijks van geniet.

Na 5 jaar werd het tijd dat de website vernieuwd werd. Mijn neef Ben Balvers, die onder de naam Able Multimedia & Design werkt, heeft weer gezorgd dat de website helemaal opgefrist en up to date is. Dank je wel Ben!