Skip to main content

Kinderopvang Madelief Alkmaar is volop in ontwikkeling!

VVE

In april ben ik gestart met de oriëntatie bijeenkomsten van VVE Startblokken (voor- en vroegschoolse educatie) via Berend Botje. Wanneer ik eind volgend schooljaar de VVE training afrond kan ik VVE gecertificeerd gastouder worden.

Voordelen van een VVE gecertificeerd gastouder zijn:

  • Je kunt de gastkinderen beter in hun ontwikkeling begeleiden en stimuleren.
  • Je kunt kinderen met ontwikkelingsachterstanden of bijzonder gedrag beter begeleiden en ondersteunen.
  • Door de Startblokken geïnspireerde begeleiding zal er beter en geconcentreerder spel ontstaan. Kinderen zullen meer betrokken zijn bij de gastouder en het aanbod.
  • Je kunt je onderscheiden van andere gastouders en organisaties door extra goede opvang te bieden.
  • Consultatiebureaus geven tegenwoordig aan sommige ouders het advies om richting een VVE-gecertificeerde opvang te gaan voor extra taalontwikkeling.

Ik heb als leerkracht de cursus Basisontwikkeling gedaan. Dit is in feite hetzelfde als Startblokken alleen voor groepen 1 t/m 4 van de basisschool. Om de certificatie te kunnen krijgen moet ik de training evengoed volgen. Dat vind ik niet erg want zo heb ik contact met collega-gastouders en leer ik hoe ik mijn kennis kan ombuigen van basisschool naar kinderopvang.

————————————————————————————————————————————–

Erkend leerbedrijf

Afgelopen week heb ik bezoek gehad van een mevrouw van  SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). Zij kwam kijken of ik een erkend leerbedrijf kon worden. Dat kon en dus ben ik vanaf heden een erkend leerbedrijf en kan ik op zoek gaan naar een stagiaire die ik kan begeleiden en die mij kan ondersteunen.